Com acabarem amb les violències sexuals? Com? Empoderant-nos! T’hi apuntes?


Des d'una mirada feminista interseccional, oferim acompanyament psicològic i jurídic a aquelles persones que ho necessitin. Tanmateix, comptem amb una àrea de formació i prevenció on treballem per la sensibilització i l'eradicació de les violències sexuals, així com la formació d’altres equips professionals. Finalment, al llarg de l'any, també oferim diverses sessions de treball psicocorporal i d'autodefensa feminista.

Manifest

Com acabarem amb les violències sexuals?

Les violències sexuals són una de les formes de violència masclista més extensa, freqüent i arrelada política i socialment. No obstant, estem segures de què acabarem amb elles.

Com?

Trencant el silenci respecte de les violències. Acabant amb la impunitat dels agressors i amb la culpabilitat de les agredides. Enfrontant les violències institucionals que pateixen les que denuncien aquestes violències. Incidint políticament perquè les institucions compleixin les seves obligacions. Acompanyant des del feminisme interseccional a les supervivents a aquestes violències. Qüestionant els estereotips i els rols tradicionals de gènere. Confrontant les relacions de dominació i abús. Generant una cultura sana del consentiment sexual. Respectant les decisions de les dones. Empoderant-nos des de l’autonomia i l’autodeterminació. Ajuntant-nos, perquè juntes som més fortes sent manada.

I, sobretot: Sense deixar-ne cap enrere!

T’hi apuntes?


Deixa'tguiar

GUÍA DONES VALENTES
Aquí trobaràs una guia extensa i detallada sobre les primeres recomanacions sobre com informar degudament sobre agressions sexuals resultants del projecte "Dones Valentes". Aquesta guía forma part del treball “Dones valentes: per una nova informació sobre les violències sexuals” dut a terme entre els anys 2016 i 2018 i que ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes dones que han patit agressions sexuals; d’entitats i expertes feministes i de professionals del periodisme que ens han aportat el seu coneixement. També ha estat imprescindible el suport rebut per institucions com l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Català de les Dones, que han confiat en aquest projecte i l’han fet possible. El document que us presentem pretén ser un instrument pràctic per a professionals del periodisme i una eina útil per construir informacions de qualitat que canviïn els imaginaris sexistes sobre les agressions sexuals. Volem oferir una nova mirada que deixi de culpabilitzar les dones i desresponsabilitzar els agressors i que emmarqui aquestes greus violències dins l’estructura social masclista on el poder es distribueix de manera desigual entre dones i homes. Les informacions han de deixar de donar suport a la funció que realment tenen les agressions sexuals, que és atemorir i mantenir les dones com a subordinades i no permetre l’exercici de la nostra llibertat.
DÍPTIC DONES VALENTES
Aquí trobaràs una guia resumida de les primeres recomanacions sobre com informar degudament sobre agressions sexuals, resultat del projecte "Dones Valentes". Aquestes recomanacions són una eina de treball periodístic per informar sobre les agressions sexuals des d’una perspectiva feminista que canviï els imaginaris sexistes d’aquestes greus violències sexuals. Han estat elaborades a partir del treball conjunt entre dones que han patit agressions sexuals i professionals del periodisme, amb un objectiu ambiciós: transformar els discursos dels mitjans de comunicació per aconseguir un canvi de l’imaginari social sexista que continua responsabilitzant les dones. La veu i el coneixement de les dones que han patit agressions sexuals són el fonament d’aquestes recomanacions. Per això atorguem al resultat tota la legitimitat perquè pugui ser aplicat al tractament de qualsevol informació relacionada amb les agressions sexuals, independentment de la persona que les hagi patit.
INFORME DONES VALENTES
Aquí trobaràs el treball d'investigació original en el que es basen les primeres recomanacions que existeixen en parla hispana i català sobre com informar a nivell periodístics sobre el fenòmen de caràcter estructural de les agressions sexuals.

Deixa'tassessorar
GUÍA JURÍDICA
AADAS ha elaborat una guía jurídica sobre violències sexuals com a caixa d’eines per a les supervivents a aquestes violències que s’enfronten a la complexitat dels processos judicials. En aquesta guia trobaràs informació general sobre com i on interposar una denúncia, com escollir advocada/t, les fases del procés, els teus drets com a denunciant i com cuidar-te durant el procés.


Escolta'ns

ESCOLTA ELS NOSTRES PODCASTS!

iVooxSpotify

Suma’t al nostre col·lectiu i ajuda’ns a teixir una xarxa feminista de cures i suport mutu. Juntes som més fortes! No més violències sexuals!